De minicamping ligt tegen de grens met Duitsland in het buurtschap Echterbosch (gemeente Echt-Susteren). Op loopafstand van de minicamping ligt Duitsland (200 meter) en België ligt op 20 km. afstand. In de omgeving zijn ook diverse natuurgebieden, zoals het Haeselaarsbroek, de Marissen of de Doort twee nationale parken, de “Meinweg” en de “Hamert”. Ook zijn er diverse kastelen, kloosters, watermolens en andere monumentale gebouwen.
De minicamping maakt deel uit van een monumentale carré-boerderij, incl. een wijngaard. U kunt onder begeleiding de druiventeelt aanschouwen. Als het pluktijd is, bent u (in overleg) welkom om deel te nemen aan de oogst. Ook beschikt de minicamping over hoogstamfruit en diverse soorten klein fruit.
Op de minicamping zijn ook sanitaire voorzieningen die geschikt zijn voor de minder-valide bezoekers, er is een centrifuge en catering aanwezig.
De minicamping is aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen, kleine campings, de ANWB en bij Agrotoeristisch Samenwerkingsverband “Ons Boerenerf”.