Camping Olympia
In de Belgische Ardennen, op ongeveer een half uurtje rijden van Maastricht, in het dorpje Remouchamps aan de oever van de rivier de Amblève ligt Camping Olympia. Een ideale vakantiebestemming voor mensen die er graag op uit willen, maar ook van ontspanning houden.

Deze camping heeft 160 ruime plaatsen en bij aankomst zullen onze Nederlandstalige medewerkers u bij de receptie (aan de bar in het restaurant) van harte welkom heten.

Op de camping staat een verzorgd sanitair gebouw met gratis warme douches, een wasmachine en droger en hier treft u ook een afwasplaats aan met gratis warm tapwater. In het restaurant kunt u een eenvoudige warme maaltijd bestellen. Er is een Brunswick bowlingbaan, biljart, dartkamer, tafelvoetbal, airhockey, café en buiten een terras, jeux des boules en een speeltuin.
Vanaf de camping worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een Kanotocht over de rivier, Boogschieten, Outdoorsteppen, ATB-tochten, GPS- of fotospeurtochten, een bezoek aan de Grotten van Comblain-au-Pont of beleef een spannende dag in onze steengroeve Carriënta waar het grootste uitdagendste challenge-parcours in de Benelux ligt. (www.carrienta.com) Deze oude mijn, alleen te betreden door een tunnel van 400 meter, is geheel omgebouwd tot een waar klim- en klauterparadijs. Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.

Ons Nederlandstalige team biedt een kinderanimatie programma aan waar dagelijks leuke activiteiten plaatsvinden zoals knutselen, bingo, fakkeltocht of een kinderdisco.

In het dorpje Remouchamps vindt u o.a. een bakker, een ijssalon maar ook grote supermarkten als Lidl, Aldi en Delhaize. Iets verderop ligt het gemoedelijke plaatsje Aywaille waar gezellige terrasjes, leuke shops en goede restaurantjes te vinden zijn.

Eeuwenlang hebben de twee rivieren – de Ourthe en de Amblève – hun sporen achter gelaten door valleien en prachtige uitzichten te vormen. Ga met ons mee op ontdekkingstocht door deze prachtige omgeving! Beleef een onvergetelijke wandeling en volg spelenderwijs de bergrivier in de vallei van de Ninglingspo waar u via bruggetjes en bospaden van prachtige uitzichtpunten kunt genieten.
Fietsverhuur vanaf camping Olympia
Bijvoorbeeld een stadsfiets voor € 2,- per uur, een ATB Van Nicholas ZION 29er € 25,- voor 3 uur of een ATB Van Nicholas ZION Rohloff 26er € 18,- per 3 uur. Waarborg € 50,- per fiets.
In Remouchamps, op loopafstand van de camping, liggen de de bekende grotten van Remouchamps. Met de auto kunt u het kuuroord Spa, de Hoge Venen, de stad Luik met haar beroemde zondagochtendmarkt, Plopsaland en het Safaripark Monde Sauvage bezoeken.

Kom met uw eigen kampeermiddel of reserveer een kompleet ingerichte blokhut (zie inventarislijst), een luxe Familie Glamping Huurtent (Karsten Tunneltent), een 2-persoons Glamping Huurtent (Nordisk tent) of de Glamping CoCo Sweet.
De CoCo Sweet, Karsten Familie Tunneltent en de 2-persoons Nordisk Huurtent zijn geheel nieuwe accommodaties met een luxe uitstraling en comfortabele bedden, een gezellig 2-persoons bankje, relaxstoel(en) en een houten veranda. Dit is genieten van het kamperen maar dan op een stijlvolle “Glamping” manier. U verblijft op een groene, rustieke camping gelegen aan de rivier en tussen de bossen van de Ardennen waar volop outdooractiviteiten worden aangeboden.
Dit is genieten van uw welverdiende vakantie, midweek of weekendje weg.
De camping is makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Reis per trein naar Aywaille en neem vervolgens de Stadsbus richting Trois Ponts (uitstap Bowling Olympia).