De minicamping ligt bij een pleisterplaats van de fietsvierdaagse door Drenthe en bij een etappeplaats van het Pieterpad. Breng- en haalregeling vanaf de minicamping is mogelijk.
Binnen een straal van 5 km. van de minicamping liggen o.a. een manege, tennisbanen, vis- en kanowater, het Ermerstrand (waterskibaan), Bosbad Noord-Sleen en de Drentse Staatsbossen.
Op de minicamping scharrelen diverse dieren rond, zoals kippen, geiten, honden, konijnen en een kat. Ook is er een Fries paard. Enkele keren per week wordt ze ingespannen voor een recreatiewagen en op hoogtijdagen voor een antieke veld- of jachtwagen. Het is ook mogelijk om uw eigen paard, pony en huifkar mee te nemen. Ook een boerderijexcursie is mogelijk.
Op de minicamping zijn ook aanwezig: een invalidentoiletruimte, een overdekt speelterrein en een overdekte fietsenstalling.
In de zomervakantie worden diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd, zoals broodjes bakken bij de vuurplaats, ring steken en een minivolleybaltoernooi.
Vanaf 2008 wordt de minicamping uitgebreid en heeft dan 22 staanplaatsen plus een aantal plaatsen voor trekkerstenten.
Te huur is een 2 persoons, verwarmde Pieterwagen, incl. complete uitrusting.
Honden toegestaan mits aangelijnd.