Quinta do Tapadinho is een kleine camping met grote ruime plaatsen, opgaand in de natuurlijke omgeving. Rust en privacy hebben prioriteit.
Sinds 2015 is er een nieuw verwarmd sanitairgebouw en een ontmoetingsruimte. Verspreid over de terrassen staan elektra aansluitingen en watertappunten. Voor de campers is er een camperverzorgingsplaats. Over de hele camping is er gratis wifi.
Quinta do Tapadinho heeft zonnige terrassen met olijfbomen en een pijnboombos. Het terrein is zoveel mogelijk in z’n natuurlijk vorm gelaten, waardoor het een “ruig” karakter heeft. De omgeving is bosrijk en heuvelachtig en u kunt hier volop wandelingen maken, oa. naar de waterval.
Vanaf het park wandel je in 10 min. naar het dorp, Vila Nova de Oliveirinha, daar is een minimercado waar u wat levensmiddelen kunt kopen en er zijn een paar cafeetjes. Op zondag kunt u lekker frango (gegrilde platte kip) eten bij Gloria en met regelmaat regelen we een etentje met een echte Portugese maaltijd.
Oliveira do Hospital ligt op 6 km afstand waar alle voorzieningen zijn.
Quinta do Tapadinho is geschikt voor een langer verblijf, door de gunstige ligging ook geschikt om te overwinteren. Honden zijn welkom en mogen vrij rondlopen. Uiteraard blijft de baas opletten. Er moet niets, maar er mag veel.
“Helpende handen” zijn welkom oa. bij de olijfoogst in november en de pijnappelpluk in december. Of gewoon ontspannen en genieten van een glas wijn bij het kampvuur.
Zelfs een massage is mogelijk.