De minicamping ligt in de Friese wouden en aan de rand van de ecologische hoofdstructuur van Friesland. Rondom de camping ligt het natuurgebied de Valomsterleien die wordt gekenmerkt door vele rietvelden en schrale weilanden.Andere natuurgebieden in de omgeving zijn de Houtwiel, de Sippenfennen en het Ottema-Wiersma reservaat. Het Lauwersmeer ligt op fietsafstand.
Op ±1 km. is een overdekte speelplaats (voor kinderen tot ong. 10 jr.). Het dorp Zwaagwesteinde heeft een eigen overdekt zwembad.
Bij de minicamping zijn kano’s en roeiboten (evt. met aanhangmotor) te huur (Campinggasten hebben 25% korting bij het huren hiervan).Er is rijk viswater rondom de minicamping. Er wordt een aantal arrangementen georganiseerd, zoals kaatsen in Zwaagwesteinde, boogschieten, fierljeppen en div. excursies met een ervaren boswachter als gids door de natuurgebieden.
Voor groepen is er de mogelijkheid om van een ontbijt te genieten of een lunch, ook een warm en koud buffet of barbecue behoren tot de mogelijkheden.
Ook huur van 6 persoons blokhut, 6 persoons ingerichte caravan en 4 persoons caravan zonder inventaris zijn mogelijk.