De minicamping ligt op de grens Friesland – Drenthe, 4 km. buiten de dorpen Boijl, Vledder en Noordwolde.De omgeving bestaat uit heidevelden, zandstuivingen en bosrijke gebieden (Drents-Friese wold).
Er zijn diverse uitstapjes mogelijk, zoals Appelscha met het pretpark Duinenzathe, het miniatuurpark Noord Nederland, Noordwolde met het Rietvlecht- en Bijenteeltmuseum en Vledder met zeemuseum Miramar. In Frederiksoord kunt u de Koloniehof van de Maatschappij van Weldadigheid bezoeken en iets over de geschiedenis van dit gebied leren.
Voor de liefhebbers van zwemmen is er de recreatieplas Spokedam op 4 km. afstand van de minicamping. Bovendien worden er in de zomermaanden veel evenementen georganiseerd.
Op de minicamping is een recreatieruimte aanwezig.
Ook beschikt de minicamping over paardenaccomodatie (weide en stalruimte) zodat u uw eigen paard mee kunt nemen. U kunt ook een paard huren bij de minicamping. Tevens is er gelegenheid voor lessen in de buitenbak en om buitenritten te maken. De minicamping ligt aan een ruiterroute en de omgeving is zeer geschikt voor het maken van paardrijtochten. Tarieven: Stalling paard weidegang: 4 € en stalling paard incl. huur box: 8 €.