De minicamping is gelegen in het zeer waterrijke natuurgebied ‘de Wieden’. Samen met het naburige natuurreservaat’de Weerribben’ vormt het het belangrijkste moerasgebied van Noordwest Europa en is geschikt voor diverse soorten waterrecreatie zoals vissen, surfen en kanoën.
Het aangrenzende bezoekerscentrum ‘de Wieden’ biedt verschillende excursies aan.
Als het weer even niet mee zit, zijn er ook volop mogelijkheden om u te vermaken, zoals: bezoekerscentra ‘de Wieden’ te St. Jansklooster en bezoek aan de oude havenstadjes Vollenhove en Blokzijl, de Orchideeënhoeve(Luttelgeest), visveiling (Urk), tropische zwembaden te Kampen, Meppel en Steenwijk en een bezoek aan Hollands Venetië, Giethoorn.
De minicamping is direct gelegen aan het water en via een sloot bereikt u het meer ‘de Beulakerwijde’. Er zijn speciale kanoroutes uitgezet en vanaf de minicamping kunt u een kano huren en vertrekken.
Op de minicamping zijn ook aanwezig: een recreatieruimte (met een tennistafel, spellen, boeken, info, et cetera), en een overdekte fietsenstalling.
Iedere kampeerplaats is voorzien van een elektra aansluiting.
In het midden van de minicamping bevindt zich een grote speelweide voor diverse sportieve activiteiten. Ook is er een speciale weide voor het uitlaten van uw hond.