La Tuilerie heeft, behalve de twee gîtes die we elk voor maximaal twee personen per week verhuren, ook nog een camping à la ferme. Deze camping is echter geen “gewone” camping.
De camping biedt alleen plaats aan tenten, niet aan caravans of kampeerbussen dus, er is geen elektra op het terrein zelf en er staan geen auto’s bij de tenten. Voor de doorgewinterde Nederlandse kampeerders die de campings uit het “Groene Boekje” kennen, lijkt dit verdacht veel op wat ooit onze eigen favoriete camping was, nl. Zegenoord in de Loenermark. Dat klinkt misschien erg primitief, maar het heeft zeker zijn eigen charme. Er zijn overigens andere voorzieningen die een deel van deze beperkingen weer opheffen.
Zo is er wel elektra in het toiletblok (2 douches, 2 toiletten, lavabo, 2 afwasgelegenheden), zijn er een koelkast en een vriezer voor algemeen gebruik aanwezig, en is er een stopcontact voor het opladen van telefoons, camera’s e.d. (dus niet voor koelboxen of kookgerei!). Er is parkeerruimte buiten, vlakbij het hek en er zijn voorzieningen aanwezig om uw kampeerspullen van het hek naar uw plaats te vervoeren.
De restricties van de camping worden deels bepaald door onze gemeentelijke vergunning : maximaal zes tenten en/of 14 personen. Gezien de beschikbare parkeerruimte kunnen we alleen auto’s niet langer dan ca. 4.25 m (van gemiddelde lengte dus) herbergen.
Al onze gasten komen hier voor hun rust. Daarom worden lawaai en gegil op de camping overdag, maar zeker ’s nachts, niet op prijs gesteld, en zijn radio’s en TV’s niet toegestaan op het terrein. Ook laten wij geen huisdieren toe.
Gezien het kleinschalige karakter van de camping is het altijd raadzaam te reserveren. Dat kan op basis van een vooruitbetaling van de volledige prijs voor een verblijf van één of twee nachten of van de helft van de prijs op basis van het geschatte aantal overnachtingen voor een verblijf van meer dan twee nachten. Neem voor een reservering s.v.p. even contact met ons op. Dit geldt ook voor kamperen in het voor- of naseizoen.
De tarieven zijn (toeristenbelasting inbegrepen):
7 euro per persoon per nacht, met een minimum van 10 euro per nacht.
De prijs is dus volledig onafhankelijk van aantal of grootte der tenten en van de leeftijd der kampeerders.