De minicamping ligt in de kop van de Noordoostpolder, iets buiten het dorpje Rutten. In en om Rutten zijn o.a. een kaasmakerij, leliekwekerij een bamboekwekerij, een golfbaan die voor iedereen toegankelijk is en een speeltuin.
Op 5 km. afstand ligt de levendige watersportplaats Lemmer en De Friese meren vindt u op ± 8 km vanaf de minicamping. Er zijn dus volop watersport mogelijkheden.
Ook in de omgeving zijn het vissersplaatsje Urk, Emmeloord (± 15 km, met o.a. een zwembad en kinderboerderij), Luttelgeest (±17 km)(orchideeënhoeve met vlindertuin), het Kuinderbos (6 km ), Gaasterland (± 16 km) en het Nationaal Park De Weerribben (± 20 km).
De minicapming is gelegen bij een boerderij.
Op de minicamping is een overdekte ruimte aanwezig om bv. te kunnen barbecuen bij slecht weer. Ook is er een recreatieruimte met speelmateriaal voor de kinderen en een ruimte waar u uw fiets kunt stallen.
Op het veld is een kleine speeltuin met een trampoline, glijbaan, basket, tafeltennistafel, enz.
Er zijn twee 3-persoons canadese kano’s te huur. De kano kunt u te water laten aan het eind van de straat in de “ tocht” (bij juiste waterpeil). U kunt o.a. naar de golfbaan varen (bij de windmolen) in ongeveer 25 minuten. Hier kunt u midgetgolfen, recreatief golfen of een kop koffie/ thee drinken, ijsje, enz. halen.
Ook is er mogelijkheid voor Bed & Breakfast.