De Couter ligt op nog geen kilometer van het natuurreservaat het Zwin, het strand nabij Cadzand-Bad en Knokke en ligt op korte afstand van Retranchement, met zijn nog grotendeels intact zijnde cultuurhistorisch waardevolle vestingwallen daterend uit de 17e eeuw.
De Couter organiseert bij voldoende deelname regelmatig excursies in de omgeving. In het hoogseizoen worden ook andere activiteiten georganiseerd (o.a. n.a.v. ideeën van campinggasten), zoals een barbecue, stokbrood bakavond onder begeleiding van een bakker, touwtrek-wedstrijd, muziekconcert, knutselochtend, enzovoort.
Op de minicamping zijn ook aanwezig: centrifuge, koelkast en diepvries. Voor baby’s en peuters is een commode met aankleedkussen, badje, kinderstoel e.d. beschikbaar. Ook zijn er trampolines, pingpongtafel en recreatieruimte voor jong en oud met diverse spelen. Op de boerderij zijn enkele dieren aanwezig.
De minicamping heeft de Zilveren Barometer; de hoogst haalbare status voor een minicamping van De Milieubarometer, hét keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf.