In de bosrijke omgeving van Ruinerwold en Ruinen ligt het terrein van De Woldstek Forellenvisvijvers & Minicamping. De Woldstek is uitstekend geschikt voor liefhebbers van vissen; De minicamping ligt naast de bijbehorende vierforellenvisvijvers en op nog geen 200 meter van een karpervijver. Ook is het gelegen aan de beek, genaamd Wold Aa.
In de visvijvers zijn verschillende soorten forel uitgezet: regenboogforel en zalmforel. In drie vijvers worden de soorten gescheiden uitgezet,waardoor u de mogelijkheid heeft om te kiezen op welke soort u wilt vissen. In de grootste vijver worden forellen gemixt uitgezet,forellen tot zelfs 10 kilo! Dus naast het recreatieve vissen wordt u ook de mogelijkheid geboden om een sport uit te oefenen.
In Koekange, Ruinen of Ruinerwold is een supermarkt aanwezig. Voor de stadsliefhebber liggen Meppel en Hoogeveen op korte afstand.
Andere bezienswaardigheden zijn een schaapskooi en museum en de Brink van Ruinerwold.
Bij de minicamping is draadloos internet mogelijk en er is een kantine aanwezig. Hier kunt u terecht voor de lekkere trek, een kop koffie of een drankje. Ook worden er diversegerechten geserveerd.
Honden zijn toegestaan, mits ze zijn aangelijnd.