De minicamping is volledig omringd met bomen. Ze ligt in een parkachtige omgeving, aan de bosrand van het natuurgebied Sleenerzand, met een natuurlijk aangelegde vijver.
Het natuurgebied Sleenerzand is zo’n 10 km. lang en heeft een oppervlakte van 1600 ha..Het zuidelijke deel is een oud stuifzandgebied, met hier en daar grillig gevormde jeneverbessen. De kern van de boswachterij bestaat uit bossen die het domein zijn van tientallen vogelsoorten. In het gebied zijn nog veel sporen van vroeger te vinden, zoals gletsjerkuilen, grafheuvels, een hunebed en een urnenveld.
In de omgeving van de minicamping zijn veel activiteiten te doen: Zoals een dagje winkelen in Emmen (op 7 km. afstand van de minicamping)of een bezoek aan het dierenpark. Ook de omringende dorpen Noord Sleen, Sleen, Dalen, Odoorn, Schoonoord en Exloo zijn een bezoekje waard.
De minicamping is een goede uitvalbasis voor fiets– en wandeltochten. In het bos is een mountainbikeroute van 18 en 32 km. uitgezet. Het Bosbad Noord Sleen ligt schuin tegenover de minicamping. In en rondom de bassins bevinden zich zon- en schaduwrijke speel- en ligweiden, met verschillende speelwerktuigen en een grote glijbaan van 32 meter.
Wie liever in een natuurlijke omgeving wil zwemmen kan een duik nemen op 10 minuten loopafstand in de Kibbelkoele of zonnen op het strandje.
Er bestaat op de minicamping de mogelijkheid om tegen vergoeding gebruik te maken van een wasmachine en droger.