In de omgeving op de grens van Twente en Salland, even buiten het historische dorp Hellendoorn, ligt de Tonia’s Hoeve. De minicamping is gelegen op een voormalig boerenerf met daarop een karakteristieke Saksische boerderij.
De authentieke omgeving bestaat uit bossen en weiden met houtwallen. Het gebied is aangewezen als beschermde natuur.
Behalve wander- en fietsmogelijkheden in de omgeving, zijn er ook diverse aktiviteiten in de directe omgeving, o.a. Avonturenpark Hellendoorn, een kano- of fluisterboottocht op het riviertje de Regge, survivaltochten, abseilen, mountainbiken, forelvissen (3 km. van de minicamping) en golf, karten en paintball (10 km. van de minicamping).
Vanaf de minicamping kunt u een rondje ‘klootschieten’, een oeroude Twentse bezigheid. Ook wordt bij voldoende belangstelling wekelijks een huifkartocht georganiseerd.
Op de minicamping zijn ook aanwezig: babyvoorzieningen, kleine campingwinkel, kippen (u mag zelf eieren rapen en meenemen) en een boshut voor de kinderen.
Ook is er een dierenweide. De kinderen worden betrokken bij de dagelijkse verzorging van de dieren. Voor de dikste dierenvrienden is het zelfs mogelijk om één van de konijnen gedurende de hele vakantie in een privéhok te verzorgen bij de eigen tent of caravan (€ 10 per week).
Elke week wordt de pizza-oven opgestookt. Eerst even allemaal culinair aan de slag met het pizzabeleg en dan kunt u samen met de andere campinggasten genieten van uw zelfgemaakte pizza’s.