De minicamping Wirdumerklap ligt in Noord-Groningen direct aan het Damsterdiep, dat een kronkelende vaarverbinding vormt tussen Groningen en Delfzijl. Het Damsterdiep heeft weer vele open verbindingen met een groot marengebied en route-verbindingen met onder andere het Schildmeer.
Wirdum ligt 18 km. boven Groningen aan de N360 en op ca. 4 km. van het stadje Appingedam. Appingedam staat bekend om zijn karakteristieke middeleeuws centrum en befaamde hangende keukens boven het Damsterdiep.
De minicamping maakt deel uit van een kanocentrum. Het heeft een verhuurvloot van ca. 100 kano’s. Er is een ruime keuze tussen 1- en 2-persoons kajaks en 3-, 4- en 12-persoons Canadese kano’s. Verder zijn er waterfietsen, gewone fietsen en steps te huur. Er zijn voldoende zwemvesten en opbergtonnen aanwezig. Er zijn veel toeristische mogelijkheden in de buurt met diverse fiets- kano en wandelroutes. Het kanocentrum biedt deskundige instructie en route-uitleg. Ook worden diverse cursussen aangeboden voor zowel binnenwateren als grootwater. Er is een kantine en een terras aan het water.
Ook is er een Zeekanoschool aanwezig. Deze eerste Groninger kanoschool voor zeekajakvaren verzorgt ’s zomers vele cursussen en tochten rondom de Waddeneilanden.
De minicamping heeft een eigen insteekhaventje met een omzoming van bomen en water.
Er zijn ook andere overnachtingsmogelijkheden: bed & breakfast, trekkershutten, lodge en een 16 persoons ‘kanohoes’.
Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.