De minicamping ligt op het schiereiland Walcheren, op 1,5 km. afstand van de Zuidwestelijke duinrand die Walcheren scheidt van de monding van de Westerschelde. Vanaf de Zuiderhoeve is het 20 min. fietsen naar Middelburg en Vlissingen. De directe omgeving bestaat uit een agrarisch landschap.
De minicamping maakt deel uit van een 150 jaar oude boerderij waar uien, aardappels, tarwe en suikerbieten worden verbouwd.
Op de minicamping zijn ook aanwezig: een aansluiting voor kabel-tv op alle standplaatsen, een centrifuge, een diepvriezer, een waterkoker, een magnetron en een recreatieruimte in de stal met een zithoek, een televisie en een tafeltennistafel.
Wie zelf wireless apparatuur bij zich heeft, kan gebruik maken van het draadloos netwerk. Ook is er een Internetzuil beschikbaar voor algemeen gebruik. Beide voorzieningen worden kosteloos ter beschikking gesteld.
Voor minder validen is een aparte sanitaire ruimte.
Op het ecologisch speelveld kunnen gasten een balletje trappen. Behalve een speeltuin, is er voor kinderen de mogelijkheid een boomhut te bouwen. Verder zijn er een volleybalnet op het campingveld, een kinderbakfiets, een skelter en speeltrekkers en -auto’s.
Er worden excursies in de natuur georganiseerd met een boswachter.