De minicamping ligt in de Schermer, met daaraan grenzend de Eilandspolder met veel goede visplekken.
Op verschillende plaatsen in de omgeving kunt u bootjes, kano’s of fluisterboten, al dan niet met gids, huren. Binnen een straal van 10 km. vindt u o.a; de musea, molens in Schermerhorn, de kaasmarkt in Alkmaar, de beeldentuin van Nick Jonk, het dorpje de Rijp dat in de top 5 van de mooiste dorpen in Nederland staat. Met de auto zit u binnen een half uur aan de kust of hartje Amsterdam.
De minicamping maakt deel uit van een biologisch-dynamisch bedrijf en bestaat uit een melkvee-, schapen en vleesveebedrijf. Ook wordt er een boerenlandwinkel gerund. Sinds 2005 is het bedrijf in het bezit van het Demeter-certificaat. Demeter is het kwaliteits-keurmerk voor producten die afkomstig zijn uit de biologisch-dynamische landbouw (kortweg BD-landbouw) en verwerking.
(Met name de jonge) kampeerders, worden waar mogelijk betrokken bij alle activiteiten op het bedrijf, zoals koeien uit het land halen voor het melken, het voeren en verzorgen van de beesten en in de lente kunnen de kinderen kalfjes geboren zien worden.
Op de minicamping zijn ook aanwezig: een recreatieruimte met tafeltennistafel, basket, zandbak, speeltoestellen, trampoline. Ook is er een centrifuge en kunnen koelelementen worden ingevroren.