Hoe vul ik mijn minicampinggids pagina zo goed mogelijk?

Om optimaal te profiteren van een notering op onze website hebben we op deze pagina een overzichtje gemaakt van tips en tricks ten aan zien van het vullen van een campingdetailpagina. We raden iedere campinghouder hier rekening mee te houden. Op deze manier begrijpen de bezoekers van onze website het beste wat je als campinghouder te bieden hebt. Daarnaast is het door deze uniforme structuur voor bezoekers makkelijk te vinden.

tip 1. Zorg voor een leesbare omschrijving

Veel campinghouders gebruiken afkortingen en opsommingen. Beter is dat om dat niet te doen. Beschrijf in korte zinnen de camping, de voordelen van de camping en de omgeving. Ga er niet vanuit dat bezoekers vaktechnische of omgevingsspecifieke afkortingen begrijpen. Schrijf ze uit.

tip 2. Gebruik de Trefwoorden op je pagina

Iedere vermelding heeft de mogelijkheid om trefwoorden te gebruiken. Trefwoorden zijn steekwoorden die iets zeggen over de minicamping of de omgeving. We adviseren om hierbij niet teveel algemene trefwoorden te gebruiken (denk daarbij aan woorden als “rust” en “ontspannen”. Trefwoorden worden gebruikt door bezoekers van de website om snel te zoeken binnen het aanbod van minicampings, op criteria die niet aan iedere camping kunnen worden gegeven. Denk bij het ingeven van trefwoorden dus wat je camping onderscheidt van anderen. Het kan daarom slim zijn om belangrijke plaatsen in de buurt van de camping, namen van natuurgebieden of bezienswaardigheden die kenmerkend zijn voor de regio in te vullen.

tip 3. Zorg dat de tekst geen taalfouten bevat

Bezoekers ontlenen veel aan de tekst die is ingegeven voor de campinghouder. Ze bepalen aan de hand van deze tekst de kwaliteit van de camping. You never get a second chance for a first impression lijkt een cliché maar blijkt meer waar dan je denkt.

tip 4. Gebruik foto’s bij je verhaal

Foto’s zeggen vaak meer dan duizend woorden. We adviseren daarom om het maximaal toegestane aantal foto’s te gebruiken en deze zorgvuldig te kiezen. Probeer zo relevant mogelijke foto’s te plaatsen. Een close-up van een bloem of dier kan heel mooi zijn maar zegt weinig over de camping en omgeving. Gebruik daarom overzichtsfoto’s, foto’s van de faciliteiten, uitzichten en ligging. Een professionele fotograaf een aantal goede foto’s laten maken kan dan heel handig zijn.