Camping le Confluent
In de Belgische Ardennen, op een half uurtje rijden van Maastricht, in het dorpje Comblain-au-Pont, op het punt waar de rivieren de Ourthe en de Amblève samenstromen (“le confluent”), ligt Camping Le Confluent aan de oevers. Een heerlijke vakantiebestemming die bruist van de activiteiten en voor ieder wat wils biedt.
Deze gezellige camping met bijna 100 ruime plaatsen is een ideaal uitgangspunt om de Ardennen op sportieve wijze te ontdekken. Zowel gezinnen als particuliere groepen, voorbijkomende wandelaars of fietsers zijn van harte welkom. Bij de receptie vindt u bij de Nederlandse beheerders een warm welkom.

Op de camping staat een verzorgd sanitair gebouw met gratis warme douches, een wasmachine en droger, een kinderkabine en treft u een afwasplaats met gratis warm tapwater aan. Er is een vernieuwd restaurant met bar waar u warme broodjes kunt bestellen voor uw ontbijt maar waar u ook goed terecht kunt voor een eenvoudige warme maaltijd of schuif aan bij de BBQ avond. In de taverne of op het terras aan het zwembad kunt u genieten van een heerlijk Belgisch biertje of een goede kop koffie. Er is een verwarmd zwembad, een speeltuin, er staat een outdoorfitness op het terrein eneen 18 holes pro midgetgolfbaan.

Vanaf de camping worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een kanotocht over de rivier, Boogschieten, Outdoorsteppen, ATB-tochten, GPS- of fotospeurtochten, een bezoek aan de Grotten van Comblain-au-Pont of beleef een spannende dag in onze steengroeve Carriënta waar het grootste uitdagendste challenge-parcours in de Benelux ligt. (www.carrienta.com) Deze oude mijn, alleen te betreden door een tunnel van 400 meter, is geheel omgebouwd tot een waar klim- en klauterparadijs. Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.
Ons Nederlandstalige team biedt een afwisselend kinderanimatie programma waar dagelijks leuke activiteiten plaatsvinden zoals knutselen, muziekbingo, fakkeltocht of een kinderdisco.
Op 2 minuten loopafstand ligt een bakkerswinkel met de eerste levensbehoeften en op 15 minuten loopafstand vindt u een Spar Supermarkt.In de omgeving liggen de Lidl, Aldi en Delhaize supermarkten. Voor wie niet zelf wil koken zijn er in de directe omgeving diverse gezellige restaurantjes met terrasjes zoals een Pizzeria en een Grieks restaurant. Iets verderop ligt het plaatsje Aywaille waar gezellige terrasjes, leuke shops en goede restaurantjes te vinden zijn.