Faranghe! ligt op de grens van Umbria en Le Marche met kilometers uitzicht over de vallei vlakbij “il borgho piu bello” oftewel een van de mooiste dorpjes van Italië, Matelica en Esanatoglia. De casa colonica, vroeger een boerderij van pachters, heeft 2 appartementen met elk een privéterras met eettafel en ligbedden. Verder is er een camping met 20 ruime kampeerplaatsen. De camping is toegankelijk voor tent, caravan en campers. Er zijn bovendien een tweetal goed ingerichte retrocaravans voor als je wel van kamperen houdt maar niet al die spullen wilt of kunt meeslepen.

De gasten van Faranghe! ontvangen een e-book in het Nederlands met tips voor trips in Le Marche en Umbria. Het zijn meer dan 150 pagina’s met ideeën voor uitstapjes naar producenten van olie, kaas, wijn, salami, naar cultureel interessante plaatsen, over sportieve uitdagingen zoals parapenten, mountainbiken, speleologie, en leuke dingen speciaal geschikt voor kinderen. Faranghe! is een relaxte plek waar je je thuis kunt voelen, met zwembad en panoramisch terras, met een huttenbouwplek en een speelgoedkist zodat ook kinderen zich altijd wel vermaken. We koken een paar keer per week een Italiaans diner, en als je dat wilt kun je een bbq huren of een grote picknicktafel voor wat extra comfort.

Op Faranghe! hebben we geen animatieteam, maar organiseren we Italiaanse belevenissen. Leer Italië op een bijzondere manier kennen, proeven en meemaken. Ga op stap met Ania in de bergen om wilde paddestoelen of kruiden te zoeken. Of laat je kinderen met haar rondstruinen over de camping om van kruiden lippenstift of zeepjes te maken. Eén keer per week laat Bianchina je kennismaken met de oorspronkelijke Umbro-Marchigiaanse keuken en leert ze je antipasti maken en verse tagliatelle met de deegrol. We maken samen met de kinderen pizza’s voor hun ouders en andere gasten. Er is een speciale wandeltocht door de nacht naar de sterrenwacht. Je kunt mountainbikes bij ons huren en een MTBtraining krijgen van een ervaren gids. Of je gaat zelf op pad met de onze wandelkaarten langs goed gemarkeerde paden. We reserveren voor je restaurantjes of activiteiten zoals een tandemvlucht deltavliegen of paardrijden. Je kunt ook lekker helemaal niksen en genieten van het uizicht op ons overdekt terras eventueel met een koud drankje uit de koelkast.

Bekijk de details en boek ons via www.faranghe.eu of www.vakantieinitalie.eu
Je gastheer en gastvrouw zijn Michel en Mieke Boes